Downloadpagina

Leiden jouw accountmanagers de samenwerking met hun klanten of reageren ze op wat er gebeurt? Waar werken ze aan en welke doelen hebben ze gesteld bij jouw grote accounts?

Dit boek is geschreven voor managers die meer grip willen op hun accountmanagement-organisatie. Op wat er bij klanten gebeurt en op hoe effectief deze belangrijkste bron van inkomsten wordt beheerd.

Accountmanagers worden vaak de operatie ingezogen, werken daarmee reactief en laten kansen liggen. In dit boek gaan we in op de logische oorzaak hiervan én hoe je dit structureel kunt veranderen. Van operationeel- naar tactisch accountmanagement: Accountmanagers overzien periodiek de mogelijkheden, stellen doelen en maken een plan om deze te realiseren.

In dit boek worden het Account Plan Canvas en het Contract Renewal Canvas in detail uitgelegd. Een waardevolle inleiding om deze moderne instrumenten succesvol te implementeren in je organisatie.

Voor managers

Overtuigingen, processen en instrumenten kunnen niet zonder elkaar. Alleen wanner deze drie elementen op elkaar zijn afgestemd, zijn accountplanning-instrumenten ook effectief en zullen accountmanagers deze graag gebruiken.

Dit is niet iets triviaals. Alle gedrag heeft motivatie, mogelijkheid en een trigger nodig.

Jouw overtuigingen als manager laten zich zien in de zaken waarover jij jouw accountmanagers vraagt te rapporteren en in jouw standaard vragen in gesprekken met hen. De accountplannen die je gebruikt zouden dezelfde vragen moeten stellen. En het proces moet hen triggeren, faciliteren en bevestigen in het optimaal gebruiken van deze plannen en andere instrumenten.

We nodigen je van harte uit voor een gesprek over overtuigingen, processen en instrumenten in accountmanagement. Dit is onze expertise en je zult verbaast zijn hoe eenvoudig het is om nieuwe en effectieve inzichten op te doen die je absoluut zullen helpen om je grip en sturing te verbeteren.

Uitnodiging

Er zitten altijd leidende principes achter canvassen zoals in het boek beschreven. Van deze inzichten kun jij als manager zeker van profiteren. Zou je meer willen weten? We delen onze ervaring met veel plezier.

We nodigen je graag uit voor een goed gesprek over visie op accountmanagement, processen en instrumenten voor account-planning. Ons doel hierbij is jou te ondersteunen bij wat je wilt bereiken.
Zaken die onderdeel kunnen zijn van het gesprek:

  • Jouw doelen in gestructureerd accountmanagement
  • Onderzoeken van strategieën om je doelen te bereiken
  • Uitleg van de canvas-instrumenten
  • Advies over een volgende stap

Ik zou graag een virtuele kop koffie drinken en sparren over accountmanagement.
Neem s.v.p. contact met mij op.

Sparringpartners

Martijn Rozendaal.
Oprichter en managing partner Tenacity Europe

Ronald Luijckx.
Partner Tenacity, eerder COO Webhelp en Operationeel Directeur Start People

Joost Meijlink.
Partner Tenacity, eerder Commercieel Directeur IBM en Canon

Marco Reijntjens.
Oprichter en managing partner Tenacity Europe

Jessica Peppelenbosch.
Commercieel Manager bij Tenacity, gesprekspartner voor commercieel leiders.

Peter Maureau.
Partner Tenacity, eerder uitgebreide ervaring als Hoofd Business Development.